VOETWEEK 2016

De laatste week voor de paasvakantie is het bij mij op school altijd een GWP – of voetweek. De vierdes en de zesdes gaan op GWP naar het buitenland, de derdes en de vijfdes hebben in deze week een VOETweek. In die VOETweek doen we verschillende opdrachten of uitstappen over één bepaald thema en dit jaar was het thema mensenrechten. Een paar weken op voorhand kregen we de planning over deze week, wat we allemaal gingen doen en ook naar welke steden we gingen trekken.

sportdag

Maandag deden we in de voormiddag verschillende  workshops over mensenrechten zo was er een spel Millenniumtycoon en dit was een spel waarin we tijdens een periode van 25 jaar armoede, drinkbaar water, school, etc.. in evenwicht moesten brengen door verschillende dingen bij te bouwen zoals een school, werkplaatsen en ook riolen. Ik vond dit een vrij leuk, maar ook frustrerend spel. In de namiddag deden we een bosspel. Eénmaal we aankwamen in het bos kregen we een touw en werden we vastgeknoopt. We waren zogezegde vluchtelingen die een route aflegde, tot men in het Verenigd Koninkrijk toekwam. We moesten van leerkracht naar leerkracht trekken, volgens de gekozen route. Nadat we de volledige route hadden afgelegd, was het weer tijd om naar school te fietsen. Deze keer was het niet zo vermoeiend want het was bergaf!  Ik had van het bosspel wel iets meer verwacht omdat men dit ook gewoon op school kon spelen.  Als ik denk aan het bos dan denk ik aan iets actief zoals een moeilijk parcours afleggen.

Dinsdag en woensdag werden we in groepen verdeeld. De éne groep bleef in eigen stad, de andere ging naar Antwerpen. Diegene die in eigen stad bleven, deden een stadsspel. Rond dertien uur kregen we de gevolgen te horen van de aanslagen die gepleegd werden in Brussel.  Er was een lockdown dus we mochten de school niet meer verlaten.

Op woensdag ging mijn groep normaal gezien naar Antwerpen om het MAS en het Red Star Line museum te bezoeken, maar door de aanslagen van dinsdag ging dit niet door.  We konden in de plaats hiervan kiezen om te tuinieren, leren breien & haken, pannenkoeken bakken of gezelschapspelletjes spelen. Ik koos voor de laatste twee keuzes en ondanks het feit dat we niet meer naar Antwerpen gingen, was het toch nog een hele fijne dag.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Op donderdag ging ik normaal gaan sporten in Dilbeek, maar dit ging ook niet door.  We brachten de dag dus ook weer door op school.  In Dilbeek gingen we vooral sporten doen die we niet op school konden doen zoals Airtrack en Geocatching. Hierdoor vond ik het heel jammer dat we op school moesten sporten, omdat het dan weer de gewone sporten gingen zijn zoals volleybal, floorball, badminton en baseball. Het leuke aan de sportdag op school was dat we konden cubben en tjoekbal spelen.

Vrijdag was maar een half dagje en deed elke persoon iets anders, zo volgde ik een workshop muziek en woord. Om twaalf uur mochten we de school verlaten en ging ik samen met mijn vrienden iets eten en drinken, direct een hele leuke start van de vakantie!

Ik wens jullie alvast een hele prettige vakantie toe, ondanks wat er deze week gebeurd is.

Liefs – Margot xx

Één reactie op “VOETWEEK 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *