ROCK WERCHTER 2016

Joepie, de zomervakantie is alweer begonnen en deze heb ik goed ingezet. Je kon mij vinden van 29 juni tot 4 juli op de weide van Werchter. Ik had al zo’n twee maanden mijn ticketten en ik kon dan ook niet wachten om te vertrekken. Ik keek er zo hard naar uit, want de line-up was niet te min : van Years&Years tot Red Hot Chili Peppers en zelfs Paul Mcartney!

RW0

WOENSDAG 29 JUNI

Rond 16uur namen we de trein richting Leuven om daar de bus te nemen naar onze eindbestemming, namelijk camping ‘the HIVE’. Eens we daar aankwamen was het zoeken naar een plaatsje. Het duurde zeker een uur voor wij onze plek hadden gevonden en dit kwam door de grote regenval van afgelopen tijd. Nadat we ons helemaal geïnstalleerd hadden, konden we eindelijk iets eten en genieten van de mooie lichtjes.

Processed with VSCO with hb2 preset

 DONDERDAG 30 JUNI

Donderdag was de eerste echte festival dag en hier keek ik ook meteen al naar uit. Er waren grote namen die ik zeker wou zien en het hoogtepunt van deze dag was Years&Years. Ik ben al een paar jaar fan en kon nooit naar een concert gaan. Ik zag ze eindelijk!Mijn verwachtingen waren hoog, maar veel mensen zeiden dat ze niet zo goed zijn live en dat hielt ik dan ook in mijn achterhoofd. Wat bleek? Ze waren beter dan mijn verwachtingen en er was helemaal niets slechts aan. Ollie is zo’n cutie, ik zou hem kunnen doodknuffelen.

years & years c

 Vrijdag 1 Juli

Het eerste concert die ik vrijdag wou zien, was om 14:20 uur namelijk the Van Jets. Ik was vrij vroeg vertrokken aan de camping, omdat ik hun zeker wou zien. Maar ik was niet de enige die hun wou zien. Wanneer ik toekwam aan de weide stonden er hele lange wachtrijen door de extra controles ivm de terreurdreiging. Ik heb zeker 50 minuten moeten aanschuiven en hierdoor heb ik ook het grootste deel gemist van het concert.

the van jets

Op vrijdag speelde ook ‘Oh Wonder’. Ik kon hier een paar liedjes van en was al fan, maar door Werchter ben ik nog een grotere fan geworden. Oh Wonder was verbaast van het oh zo grote publiek, maar dat hoorde je niet aan hun stemmen. Ze waren fantastisch.

OWC

Wie ook nog op vrijdag speelde was ‘The 1975’. Ik kon een paar liedjes meezingen, maar was vooral benieuwd omdat iedereen altijd zo lovend is over hun. Met een glas wijn en een sigaret maakte Matt er een geweldig concert van.

the 1975 1

 Zaterdag 2 JULI

Zaterdag vertrok ik al vrij vroeg naar de weide, want Bazart speelde als eerste in Klub C en ik wou natuurlijk front row staan. Ik was zo blij dat ik weer geen 50 minuten heb moeten wachten en dat ik nog een plaatsje helemaal vooraan had. En als ik iets zeg, dan meen ik het ook : Bazart, je bent Goud waard.

bazart xxx

Op zaterdag waren er nog twee andere hoogtepunten, namelijk the Red Hot Chili Peppers en the Editors. Wanneer RHCP aan het spelen waren, werd het uitzicht van de weide magisch en wat heb ik genoten.

avond 1 edavond 0 ed

Zondag 3 juli

Zondag was het jammer genoeg alweer de laatste dag, maar  daarom moeten de artiesten niet onder doen. Zondag begon al heel goed met James Bay. We stonden zo goed als front row en ik werd verliefd.

Processed with VSCO with hb2 preset

Na James Bay hadden we een paar uurtjes vrij. We genoten van de zalige zon en keken naar Lapsley op het grote scherm. Hierna was het alweer tijd voor de laatste twee shows namelijk Macklemore&Ryan Lewis en Florence + the Machine.

Macklemore & Ryan Lewis hebben zo’n geweldige show gegeven, een moment dat ik niet snel zal vergeten.

M&RLC

Dit waren niet alle artiesten die ik heb gezien. Zo heb ik ook nog Daughter, Alessia Cara, Black Box Relevation, Lost Frequencies, Paul Mcartney, etc gezien.

Om af te sluiten, wil ik iedereen bedanken die mee was naar Rock Werchter. Bedankt voor de hele leuke dagen, I had a blast. <3

selfie

Zijn jullie al eens naar een festival geweest? Wat waren jullie ervaringen? 

Liefs – Margot xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *