5 DAGEN BERLIJN

Aangezien ik net ben afgestudeerd, zou ik graag willen terugblikken op mijn laatste jaar van de middelbare school.

Elk jaar is het de week voor de paasvakantie GWP, dit is een week waarbij je ofwel op school blijft, ofwel naar het buitenland gaat. Omdat ik in het laatste jaar zit, ga ik naar het buitenland. We vertrokken al vroeg aan het station richting onze eindbestemming : BERLIJN!

Processed with VSCO with p5 preset

ZONDAG 26 MAART 2017

Na een busrit van tien uur en 3 à 4 stops kwamen we eindelijk aan in het Baxpax Downtown Hostel. We hadden ongeveer een half uurtje de tijd om ons op te frissen. Nadien gingen we ons wagen aan het typische eten van Duitsland. Ik ging voor een echte Schnitzel, maar deze was niet lekker.

Berlijn 2

Na het eten gingen we nog ergens iets gezellig drinken en nadien ons bed in zodat we fris waren voor de volgende dag!

maandag 27 MAART 2017

Maandag gingen we de stad verkennen op onszelf aan de hand van een ontdekkingstocht. We wisten waar we naartoe moesten door instructies van de leerkrachten en drie verschillende checkpoints. In de namiddag aten we een gemeenschappelijke maaltijd en hierna ging de zoektocht verder.

Over heel de dag hebben we Alexanderplatz, Holocaust Memorial, Checkpoint Charlie, Berlin Dom, etc.. bezocht! We kregen een volledig beeld van hoe Berlijn eruit zag. Ik persoonlijk vond het geen super mooie stad, maar de gebouwen op zich waren hier en daar wel prachtig. Normaal was het de bedoeling dat je heel de tocht afwerkte, maar omdat mijn vriendinnen en ik naar het concert van Ed Sheeran gingen, mochten wij vroeger stoppen. berlin

Dinsdag 28 MAART 2017

Over heel de week was het zeer mooi weer, maar dinsdag was toch de mooiste dag. Het was het perfecte weer voor een fietstocht! Heel de groep werd verdeeld en met een gids werden we rondgeleid door de stad. Jammer genoeg was onze gids niet zo fijn : ze stopte om de vijf minuten, reed heel traag en was niet altijd even makkelijk verstaanbaar. Na de fietstocht stopten we ergens om iets kleins te eten namelijk bij Flamingo Fresh Food Bar. Hier verkochten ze koude pastasalades of warmere dingen zoals soep!

eten berlijn

Donderdag 30 MAART 2017

Op woensdag hadden we een vrije namiddag en bezochten we de winkels in Berlijn! Op donderdag bezochten we East Side Gallery en Sachenhausen. East Side Gallery ofwel de populaire Berlijnse muur!

Vrijdag 31 MAART 2017

Op vrijdag was het alweer tijd om naar huis te gaan en afscheid te nemen van deze mooie reis en het prachtige Berlijn!

Zijn jullie al eens naar Berlijn geweest? 

Liefs – Margot xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *